SPS spreman da radi po programu SNS-a

0

Socijalisti skoro sigurno ulaze u vladu, kaže Mihajlovićeva
 

"Po onome što smo do sada vodili, jeste da je izvesno da će Socijalistička partija Srbije biti deo vlade. SPS je vrlo raspoložen da sprovodi naš program, a danas će Predsedništvo te stranke voditi finalne razgovore", rekla je Zorana Mihajlović na Televiziji B92.

 

Povodom predloga SNS da se uvede "rotirajući predsednik" Skupštine koji će se smenjivati na godinu dana, Mihajlović je ocenila da je to dopinos da Srbija bude demokratska.

 

"Zašto ne učiniti još jedan korak da budemo demokratska zemlja, da dozvolimo i onima koji su opozicija, da učestvuju u upravljanju parlamentom", objasnila je potpredsednica SNS.

 

Upitana ko će biti ministri, Mihajlović je odgovorila da organi SNS razgovaraju o programu i resorima, a tek potom će o ljudima koji će voditi resore.
 

Nikolić počeo konsultacije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je razgovorom s predstavnicima koalicije SPS-PUPS-JS počeo konsultacije o formiranju nove vlade Srbije. Tu koaliciju u razgovoru s Nikolićem predstavljaju predsednik SPS Ivica Dačić i funkcioneri te partije Žarko Obradović i Slavica Đukić-Dejanović, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i funkcioner Jedinstvene Srbije Petar Petrović. SPS-PUPS-JS ima 44 poslanika u novom skupstinskom sazivu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here