SPS: Vučiću, spasi nas od Zorane Mihajlović

0

Kritike na račun članova SPS-a: Zorana Mihajlović
 

”Veoma je važna kolegijalnost i principijelna posvećenost i opredeljenost za realizaciju strateških ciljeva Vlade. SPS i naši kadrovi su permanentno bili i biće na toj liniji. Otvoreni smo i da kolegijalno i partijski diskutujemo o svim temama na stručnom nivou, ukoliko dotična ministarka može da isprati taj nivo”, rekao je Ružić za ”Blic”.

On je kazao da nema nikakav problem s tim ”ako se neke od insinuacija koje dolaze sa te strane” i dokažu.

”U suprotnom, iskreno želim da verujem da će se i sam premijer poneti zaštitnički jer smo mi svoj stručni kadar otvorenog srca stavili na raspolaganje njemu i Srbiji”, kaže Ružić.

Zorana Mihajlović je svog naslednika u sektoru energetike Antića i direktora ”Srbijagasa” Bajatovića kritikovala zbog toga što energenti za zimu nisu nabavljeni na vreme, što je slučaj i sa ispumpavanjem vode iz kopova u Kolubari, kao i jer je ”Srbijagas” neefikasno preduzeće sa ogromnim dugovima. Takođe, kaže ona, bivši ministar Mrkonjić je loše ugovorio izradu deonice Ub-Lajkovac (koridor 11), kao i da je ”postojao neki drugi interes kada je dogovarao te poslove”.

Povodom tih optužbi, Milutin Mrkonjić se oglasio i kazao da će Mihajlovićevu tužiti nadležnim institucijama, Aleksandar Antić nije želeo da komentariše kritiku, dok je Dušan Bajatović otišao da dobrovoljno da krv i tom prilikom poručio: ”Daću krv, bolje nego da mi je neki ministri piju”.

 

Na pitanja ”Blica” zašto se ustremila na SPS i da li želi raskid koalicije sa socijalistima, Zorana Mihajlović tvrdi da ne deli ljude po strankama.

 

”Ako ćemo pravo da govorimo, mnogo više sam kritikovala v.d. direktora EPS-a nego ministra Antića”, rekla je Mihajlovićeva.

 

Ona kaže da se ne bavi time da li bi SNS trebalo ili ne trebalo da bude u koaliciji sa SPS i drugim strankama koje su u koaliciji. ”Vlada je formirana, položili smo zakletvu. Na nama je da radimo”, kazala je Mihajlovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here