Spustio Srbiju s neba, a on ostao u oblacima

0

Fonet/A. L.
Ja sam najbolji od svih: Aleksandar Vučić
 

– Spustili smo Srbiju s neba na kojem se ne radi i nema nikakvih pravila, na zemlju na kojoj se teško radi, a moraće i više, i na kojoj postoje ista pravila za sve – rekao je Vučić.
Ponovio je da je Vlada postavila sebi teške ciljeve "koje prethodne nisu želele da postavljaju" i rekao da je uspela da Srbiju oduzme od raznih razbojnika i tajkuna i vrati je običnim građanima.
Pohvalio se "najvećom spoljnopolitičkom aktivnošću" u odnosu na zemlje u regionu i zaključio kako je Srbija "u savremenoj istoriji najpopštovanija u Evropi i svetu".

Ideal Portugal i Estonija

Vučić se pohvalio i sa tri milijarde prihoda više nego lane.
– Uprkos opštoj kuknjavi, beležimo porast. Više se troši i u trgovinama, brojevi pokazuju da se troši više. Važno je da prođemo kroz teške mere i da 2016. dočekamo rezultat kao Portugal, Estonija – ističe premijer.

Vučić je izračunao da se za ukupno osam meseci, koliko je na čelu Vlade, sastao sa 31 premijerom "što je više nego na nivou od pet godina što je imao dosadašnji predsednik vlade koji je imao naizraženiju spoljnopolitičku aktivnost. Ali ne za osam meseci, već za pet godina", ponovio je.

Izračunao je i broj predsednika država, ministara ekonomije i spoljnih poslova sa kojima se sastao u Srbiji i u inostranstvu, kao i učešćem na sednici Saveta bezbednosti UN. Nije zaboravio ni telefonske razgovore sa svetskim liderima, a imao ih je "više od 40".

Požalio se na majske poplave za koje smatra da su najveća elementarna nepogoda u poslednjih 100 godina od kada se obavljaju merenja. Podsetio je da je "30 puta bio u Obrenovcu, u Krupnju osam puta, a ukupno 46 puta obilazio je poplavljena područja".

Istakao je da Vlada može "transparentno upravlja svojim finansijama", kao i da nije smešno što je na više hiljada strana pokazala kako će upravljati svakim dinarom.

Najavio je prodaju Telekoma za koju misli da će "dobiti najveću cenu u istoriji koju je Telekom mogao da dobije".

Sa kolena među zvezde

Vučić navodi da je Srbija, od "zemlje bačene na kolena", postala "zvezda u usponu".
– Mi ne stojimo u mestu, ne časimo ni časa. Doneli smo zakone, preduzeli mere fiskalne konsolidacije. Mi se krećemo i radimo ka cilju. Taj cilj nije blizu, ali nas ta udaljenost nije obeshrabrila – poručio je Vučić i rekao da je nezaposlenost od februara do danas pala za 6,81 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here