twitter/Meraklija/printscreen

Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

Ovo je izjavio za Sputnjik šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potipisao se.

Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila:

„Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘“.

Dačić je za Sputnjik odgovorio:

„Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učiiio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije“.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

„Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće”!

1 COMMENT

  1. Sve je to lepo i krasno,ali zar amerikanci mogu razumeti poruke.I da mogu oni će to bukvalno tumačiti tako Dačiću ja te stvarno pozdravljam jer u suštini imaš duha a to je još gore i po tebe i po nas.Strpljenje je velika poruka.Strpljiv spašen-to se kaže i u našem narodu,tako da mislim da taj aMerikanac nije rekao ništa što naš narod ne zna.Ali on je sila i onda bio pa se njegova reč uzdiže.Srpski narod ima mnogo pametnih izreka ali na žalost one se ne čuju nigde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here