Pixabay

Vakcina Sputnjik lajt pokazuje visoku efikasnost u kombinaciji sa vakcinama AstraZeneka, Sinofarm i Moderna u Argentini, saopštila je pres-služba Ruskog fonda za direktne investicije.

“Podaci koje je dobilo Ministarstvo zdravlja provincije Buenos Aires pokazuju da je kombinovana primena preparata Sputnjik lajt sa drugim vakcinama i vakcinacija samo sa dve doze Sputnjik lajt bezbedna – ne postoje ozbiljne nuspojave, vezane za vakcinaciju. Sve kombinacije koje su korišćene tokom istraživanja su bezbedne”, navodi se u saopštenju, preneo je Sputnjik.

Trenutno, u provinciji Buenos Aires analizirani su podaci, dobijeni nakon vakcinacije 121 dobrovoljca koji su primili sledeće kombinacije vakcina: Sputnjik lajt i AstraZeneka, zatim Sputnjik lajt i Moderna, Sputnjik lajt i Sinofarm, kao i Sputnjik lajt u kombinaciji sa Sputnjik Lajtom.

– Ruski fond za direktne investicije predložio je drugim proizvođačima partnerstvo za izvođenje zajedničkog istraživanja kombinovane primene vakcina. Takav pristup ima najveću perspektivu za borbu protiv pandemije, uključujući nove sojeve koronavirusa koji nastaju po celom svetu – rekao je direktor fonda Kiril Dmitrijev.

– Vakcina Sputnjik lajt može efikasno da se koristi u kombinaciji sa drugim vakcinama, što potvrđuju istraživanja u Argentini i drugim državama – dodao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here