Sramna odluka Siniše Malog

0

U Demokratskoj stranci tvrde da je manji priliv novca u kasu posledica neznanja onih koji vode grad  

 

DS je u saopštenju navela da takvom odlukom nova gradska vlast nastavlja da ukida jednu po jednu meru pomoći najugroženijim kategorijama koja je u Beogradu bez ikakvih problema funkcionasala prethodnih pet godina.

 

– Nakon što za ovo tromesečje nije plaćena jednokratna novčana pomoć najsiromašnijim penzionerima, na red je došla i pomoć porodiljama – navele su demokrate i upitale šta je sledeće.

 

Demokratska stranka naglasila je da "razlog za ovakve odluke nije izmišljena prezaduženost Beograda, već manji priliv para u gradsku kasu što je posledica neznanja onih koji Beograd vode već šest meseci, a Srbiju skoro dve godine".

 

Beogradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić rekao je danas da je smanjena novčana pomoć porodiljama, ali da će gradska uprava nastaviti da ih pomaže finansijski uprkos teškoj finansijskoj situaciji u budžetu.  

 

Matić je objasnio da novom Odlukom o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji Beograda zaposlene porodilje od 25. aprila dobijaju 10.000 dinara, a nezaposlene 20.000 dinara zbog ograničenih sredstava na konsolidovanom računu.

 

Prema ranijoj odluci privremene gradske uprave nezaposlene porodilje u Beogradu imale su pravo na jednokratnu naknadu od 50.000 dinara, a zaposlene od 25.000 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here