Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Švajcarske 92:90 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. 

Selekcija Švajcarske diktirala je ritam meča i imala vođstvo tokom većeg dela utakmice.

Izabranici selektora Igora Kokoškova uspeli su na kraju da stignu rivala i preokrenu meč, ali je protivnik ipak došao do pobede poenima na 0.3 sekunde pre kraja utakmice.

Prava drama viđena je u završnici. Švajcarska je imala 90:87, ali je Apić košem uz fauli bacanjem doneo 90:90 na 46 sekundi pre kraja. Usledio je napad i faul, a košarkaš Švajcarske promašuje oba bacanja i Srbija ima 34 sekunde za napad. Krenuli smo u napad, Anđušić je pogrešio izgubio loptu na 21 sekund pre kraja.

Usledio je napad Švajcarske, Srbija je odlučila da se brani. Vrteli su loptu Švajcarci i ona je došla do Kovača, odličnog šutera, Anđušić je kasnio da pokrije i primili smo koš na 5 desetinki pre kraja.

Košarkaši Srbije trenutno u grupi E imaju učinak od jedne pobede i dva poraza i predstoji im velika borbta za plasman, na ruku im ide to što je Gruzija domaćin šampionata pa se svakako plasirala, tako da iz ove grupe idu čak tri ekipe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here