Srbi i Argentinci spremni za saradnju

0

 

Hotel "Bauen" biće svedok stvaranja istorije – prvog susreta Srba i Argentinaca čiji je cilj produbljivanje ekonomskih i kulturnih vrednosti između dve zemlje

 

Srbija će biti predstavljena u centru argentinske prestonice u organizaciji Agentinsko-srpske privredne komore, a pod pokroviteljstvom ambasade Srbije, saopštio je za “Vesti“ Raul Radakof iz Argentine, inače član Poslovnog saveta za dijasporu pri Privrednoj komori Srbije.

 

Manifestacija “Prve nedelje Srbije u Argentini“ je, prema njegovim rečima, jedinstvena prilika da se kako Argentinci, tako i srpska i crnogorska dijaspora u toj zemlji, bolje upoznaju sa mogućnostima tržišta Srbije kao i potencijalima za investiranje u Srbiju. To, kako je napomenuo Radakof, može biti interesantno argentinskim kompanijama za izvoz i veća ulaganja, tim pre, istakao je naš sagvornik, što su u Srbiji preko CEFTA sporazuma otvorena vrata jugoistočne Evrope i tržišta sa više od 50 miliona ljudi.

 

Takođe, udruživanje argentinskih sa srpskim firmama, biznismenima iz ove latinoameričke države omogućilo bi pristup na tržišta Rusije i Belorusije sa carinskom stopom od svega jedan odsto, zaključio je gospodin Radakof.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here