Srbi i Poljaci pišu odbojkašku istoriju

 Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković
 

Takmičenje na Svetskom prvenstvu počinje utakmicom Poljske i Srbije večeras od 20.15 časova. Utakmica će se igrati na Nacionalnom stadionu u Varšavi, a prema najavama organizatora očekuje se 70.000 gledalaca.

"Mislim da smo svesni da je ovo istorijski meč, ne možemo izbeći situaciju da ćemo igrati pred tolikim brojem ljudi. Nestrpljivo očekujemo početak šampionata. Prva utakmcia jeste značajna ali nije presudna, koliko god da je istorijska. Ne treba šampionat da nam se svede na ovu utakmicu, svaki meč je značajan", rekao je selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković.

 

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković je rekao da će Poljaci u utakmicu ući pod većim pritiskom.

"Nije baš lako biti domaćin na ovakvom turniru. To što njihova ekipa nije prošla najbolje prošle godine kada su bili organizatori jednog dela Evropskog prvenstva, stavlja ih u nešto teži položaj. Ni nama neće biti baš svejedno, imamo mnogo mladih igrača kojima će utakmica biti nesvakidašnja. Ako se budemo koncentrisali na teren, zanemarićemo sve, visinu sale, navijače. Biće možda mnogo vetra, faktora koji će uticati, ali ako budemo koncentrisani na teren i protivnika mislim da to možemo da prevaziđemo", rekao je Stanković.

 

Ostale utakmice Grupe A igraće se u Vroclavu. Srbija će u drugom kolu, 2. septembra, igrati protiv Argentine (13), a u trećem kolu, 4. septembra, protiv Australije (16.30). U četvrtom kolu, 6. septembra, odbojkaši Srbije igraće protiv Venecuele (16.30), a u poslednjem, petom kolu 7. septembra protiv Kameruna (20.15).

 

Reprezentacija Srbije je na prošlom Svetskom prvenstvu, pre četiri godine u Italiji, osvojila bronzanu medalju. Turnir u Poljskoj traje do 21. septembra, a titulu brani reprezentacija Brazila.

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime