Z.M.
Hundstorfer na Srpskom balu

Srpska zajednica u Austriji je, smrću Rudolfa Hundstorfera, nekadašnjeg šefa Saveza sindikata Austrije (OeGB) i ranijeg ministra za socijalna pitanja, izgubila velikog prijatelja, poručuju iz Zajednice srpskih klubova u Beču i Srpskog centra.

Hundstorfer je iznenada preminuo u utorak na hrvatskom ostrvu Brač od srčanog infarkta, a vest o njegovoj smrti naišla je na veliku žalost javnosti u Austriji, a posebno u srpskoj zajednici.

– Hundstorfer je bio veliki prijatelj srpskog naroda i Zajednice. Podržavao je stalno rad naših klubova i Zajednice, posebno dok je bio ministar. Dolazio je često na naše manifestacije i razgovarao rado s našim građanima – ističe Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču.

On je naglasio da je Hundstorfer podržao i brojne projekte Zajednice koje su imale za cilj negovanje srpske kulture i tradicije u Austriji.

Milorad Mateović, predsednik Srpskog centra kaže da je srpska zajednica u Austriji njegovim odlaskom izgubila prijatelja .

– Bio je gost na Svetosavskom balu i čovek koji je podržavao brojne manifestacije srpske zajednice u Beču i Austriji i prihvatio njene članove kao prijatelje i saradnike. Odazivao se našim pozivima i bio je rado viđen gost – priseća se Mateović.