Srbi nisu bezbedni u Kosovskoj Mitrovici

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić apeluje na vlast i međunarodnu zajednicu
 

Rakić je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da poslednji incidenti imaju cilj da izazovu nered i paniku među srpskim stanovništvom na severu Kosova.

 

"Teško je verovati da se ne radi o seriji smišljenih incidenata", ocenio je Rakić i apelovao na vlasti da obavljaju svoju dužnost i da shodno dogovorima postignutim u Briselu, obezbede sigurnost svih građana Kosova i zaštite njihove živote i imovinu.

 

"Nažalost, moram da konstatujem da do sada ni u jednom slučaju, kada je napad na Srbe i srpsku imovinu u pitanju, nije učinjeno ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja", kazao je Rakić i pozvao međunarodnu zajednicu da se maksimalno angažuje kako bi se obezbedili uslovi za miran i siguran život svih građana na Kosovu.

 

"U suprotnom, bojim se da bi ovakvi i slični incidenti ponovo mogli postati svakodnevnica, što bi izazvalo dodatni strah i uznemirenost srpskog stanovništva i obesmislilo sve aktivnosti u cilju pozivanja i ohrabrivanja intereno raseljenih lica za povratak u Pokrajinu", naveo je gradonačlenik severne Kosovske Mitrovice.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime