Srbi obišli pravoslavno groblje u Prištini

0

Raseljeni Srbi obišli pravoslavno groblje u Prištini
 

Prištinski paroh Darko Marinković, koji je služio pomen upokojenima, rekao je agenciji Beta da su raseljeni Srbi na groblje došli autobusima iz Beograda i Niša.

 

"Autobus koji je došao iz Beograda imao je pratnju policije od administrativnog prelaza", rekao je Marinković, dodavši da mu nije poznato da li je i autobus iz Niša, čiji dolazak organizatori nisu najavili, imao policijsku pratnju.

 

Pravoslavno groblje danas su obišli i preostali Srbi koji žive u Prištini, kao i dvadesetak interno raseljenih prištinskih Srba koji već petnaest godina žive u selima centralnog Kosova, kao i u severnoj Mitrovici.

 

Raseljeni su se i za ove zadušnice probijali kroz korov i trnje da bi pronašli grobove svojih najmilijih pošto veći deo pravoslavnog groblja u Prištini niko ne održava.

 

Prema rečima Marinkovića, predstavnici kosovskih vlasti nisu ispunili obećanje da će to groblje biti održavano.

 

"Vidi se da je neko nešto čistio u blizini nove kapele, ali najveći deo groblja i dalje nije čišćen od proletos tako da su korov i šiblje porasli tokom kišnog leta", kazao je Marinković.

 

On je dodao da raseljeni Srbi koji su došli iz Beograda i Niša danas nisu obišli delimično obnovljenu pravoslavnu crkvu Sveti Nikola u Prištini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here