Youtube/Kosovo Online
Turisti na albanskom primorju

Interesovanje Srba sa severa Kosova, ali iz Srbije za letovanje u Albaniji je veliko, piše RTK.

Nenad Stojković, menadžer turističke agencije u Severnoj Mitrovici, rekao je da interesovanje Srba za albansku obalu svake godine raste.

– Prošle godine smo imali 800 građana koji su posetili Albaniju, uglavnom imamo zahteve za tri destinacije, Drač, Ksamilj i Sarandu. Prošle godine nismo imali, ove godine trudimo se da i Valona bude na spisku. Takođe me iznenađuje da čak i ovde na severu imamo interes i svi oni koji su jednom bili vratili su se sa pozitivnim utiskom. Imao sam klijente ne samo iz Mitrovice, već i iz Beograda i drugih zemalja – kaže Stojković.

Najveći interes kosovskih Srba i građana Srbije da posete Albaniju bio je prošle godine kada su granice bile zatvorene u mnogim zemljama zbog pandemije. To ih je nateralo da ponovo potraže albansko primorje zbog dobrih utisaka stečenih tokom prošlog leta.

Čak i na društvenim mrežama, Srbi su stvorili razne grupe pod nazivom Albanija uživo, Odmor u Albaniji itd., gde pokazuju svoje utiske i sugerišu jedni drugima da posete albansku obalu.

Stojković hvali infrastrukturu.

– Putevi su vrlo dobri i udobni. Građani žele da posete Albaniju zbog fantastičnih plaža. Za mene je Drač najbolje odredište, ovo je moje mišljenje. Ovaj posao radim od 1986. godine – rekao je Stojković.

7 COMMENTS

  1. Ja sam se jutros vratio iz Albanije.. Bilo je predivno. Prvi put sam isao tamo i nisam se pokajao. Nema testa. Nema korone. Svi su ljubazni. Samo sa licnom kartom. Jeftina hrana,pice. Uopste nije kako se prica na tv.

  2. Ivko ja u albaniji nisam niti cu ikad a ti izvoli za par euro manje. …
    Ili sta razumeo nisi pametnjakovicu ?
    Da nisi slucajno politicar !?

    • Pa lepo ti čovek rekao kao što ti imaš pravo na svoje mišljenje tako i on na njegovo, i šta ti tu mijenjasno?

  3. Prosle godine bila u Sarandi…Ksamil a sada Valona….ko ode jednom zasigurno ide ponovo….hoteli odlicni,sve je cisto,hrana odlicna,osoblje ljubazno,provod …vredi

  4. Bio ja pretprisle godine u Ksamilu.Preko puta Krf a sve duplo jeftinije nego kod brace.Za iste pare duplo duzi boravak na moru.Ljudi normalni,pricaju engleski,ljubazni-vredi svaki evro koji sam potrosio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here