Tanjug/AP

Srbi na severu Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom “Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir”, prenosi portal Kosovo online.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše “Jezero Tramp”.

Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel nedavno je na razgovorima Beograda i Prištine u Beloj kući predložio da se Gazivode nazovu Trampovo jezero. Kako je objasnio, “srpska strana je tražila da se jezero zove Gazivode, a dok je albanska insistirala na svom nazivu Ujmani”, pa je on u šali predložio da ponese ime po američkom predsedniku.

2 COMMENTS

  1. I sta sam rekao? Nista se nece promeniti osim da Izrael prizna Kosovo i opet samo albanci dobise, zahvaljuci naseg drim tima sto su umisli da su najpametniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here