EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj posetio je kancelarije Demokratske partije Kosova kao znak podrške Kadriju Veseljiju, ali je iskoristio priliku da se dotakne i Kosovske bitke, prenosi Reporteri.

– Cilj je da ako se Srbija priseća Kosovske bitke, i mi se prisećamo da smo hiljadama godina u ovoj zemlji. Kosovo pripada Albancima – rekao je okupljenim novinarima nekadašnji komandant OVK.

Haradinaj je naveo da je cilj njegove posete predstavnicima DPK bio samo da pruži podršku, i negirao da je na sastanku bilo reči o izborima ili pitanju predsednika.

Parlamentarni izbori na Kosovu su održani pre samo godinu dana, nakon hapšenja Tačija i njegovog odlaska u Hag ponovo je pokrenuto pitanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Prema zakonu kosovski predsednik se bira u Skupštini. Predsednik Kosova u skupštini treba da osvoji 80 glasova ili dvotrećinsku većinu od 120 poslanika, ukoliko u dva kruga glasanja niko od kandidata ne dobije 80 glasa dva kandidata sa najvise osvojenih glasova idu u treći krug u kom je potrebna prosta većina od 61 glas, ukoliko s eni u tom slučaju ne izabere predsednik Kosova skupština se raspušta i u roku od 45 dana održavaju se vanredni izbori.

1 COMMENT

  1. Slažem se tu ste 1000 godina. I budite još toliko… Vaša zastava je crvene boje sa crnim dvoglavim orlom jel tako… E super onda pogledajte kakve su bile Srpke ratne zastave u to vreme i za vreme cara lazara a on je Srbin zar ne.
    E pitam onda ja vas šta ste vi pa naravno Srbi…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here