Srbi staricu tukli do smrti

0

Dva dana pre zločina, Šandor i Vladimir su vozom stigli iz Severne Rajne-Vestfalije u Hamburg i smestili se u stan zemljaka Spasoja K, posle čega su se "dali na posao". Ova trojka je upadala u kuće i stanove širom Nemačke, a u Hamburgu su se nameračili na Danicu S. koja se teško kretala.

 

Brutalni razbojnici su sadistički zlostavljali staricu, vezali je za stolicu i gurali joj šal u usta, da bi je na kraju ostavili bespomoćnu u stanu u Alsterkrugšoseu gde se Danica ugušila. Odmah posle zločina, Vladimir i Spasoje su vozom pobegli iz Nemačke, dok je Šandor uhapšen u azilantskom domu u Klefeu kod Diseldorfa.

Na početku sušenja pred Pokrajinskim sudom u Hamburgu optuženi je priznao pljačku, a ceo događaj opisao kao da ga je posmatrao izdaleka i u njemu nije učestvovao! Šandor je rekao da su Vladimir i Spasoje smislili plan i njega, kako je rekao, "na silu naterali na stvari koje nije hteo da uradi".

 

– Vladimir me pozvao da ga pratim na putu do Hamburga i za to mi je obećao 150 evra nagrade. Međutim, do poslednjeg trenutka nisam znao u šta se upuštam. Tek posle sam čuo kako se Vladimir sa Spasojem dogovara da opljačkamo staricu koju poznaje i koja kod kuće ima gomilu para – ispričao je Šandor.

 

Zločin umalo ostao neotkriven

Telo starice nađeno je posle tri dana, a policija u početku nije smatrala da je reč o zločinu! Pokrajinske kriminalističke službe su, međutim, naložile obdukciju i tek tada je nesumnjivo utvrđeno da je reč o zločinu. Ovaj katastrofalni propust otvorio je debatu o ukidanju odeljenja za istrage ubistava i probudio strahovanja da bi zločini u Hamburgu mogli u budućnosti da ostanu neotkriveni. Pritom je Šandor N. na mestu zločina zaboravio notes, što je tek kasnije policiju navelo na pravi trag.

On je dodao da su uz pomoć trika ušli u staričin stan.
– Rekli smo da joj donosimo lekove. Danica nas je primila i poslužila nas sokom, a posle pet minuta Vladimir je skočio na nju i udario je u lice – prenose nemački mediji Šandorovu izjavu na sudu.

Odmah za Vladimirom na staricu je, navodno, skočio i Spasoje. Tukli su je i udarali njenom glavom o oštar predmet tako da su Danici smrskali očnu jabučicu. Za to vreme Šandor je, navodno, u spavaćoj sobi tražio novac. Ubice su na kraju pobegle s jednim prstenom i jednom minđušom, iako je starica u stanu imala 9.000 evra.

 

– Starica se pomerala i oni su rekli da će je neko naći i spasti – izjavio je optuženi Šandor.

Izjave Šandora N. su, međutim, pune protivrečnosti. On je rekao da su navukli rukavice pre nego što ih je starica primila, a predsedavajući suda Georg Halbah ga je pitao zašto su to radili, a zatim starici pokazali svoja lica!

– Iz toga se može pretpostaviti da su unapred planirali ubistvo starice kako ih ne bi identifikovala – zaključio je sudija, a na pitanje zašto nije pozvao pomoć, Šandor je rekao da se plašio da će Vladimir i Spasoje pretući i njega.

Šandoru N. se sudi za ubistvo i pljačku, a ako mu se bude sudilo kao odraslom (što zavisi od ekspertize suda), preti mu do 10 godina robije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here