Fudbaleri Liverpula osvojili su titulu prvaka Engleske, pošto je Mančester siti izgubio od Čelsija i tako izgubio šansu da ugrozi prvoplasirani tim. Tim sa Enfilda je tako osvojio prvu tirulu posle 30 godina, a sve je ispraćeno velikim okupljanjem navijača ispred Enfilda.

Više hiljada navijača prodefilovalo je Liverpulom, a najveće okupljanje, naravno, bilo je oko stadiona. Pesma, osmesi, zagrljaji i veliko slavlje pratili su titulu, a, zanimljivo, bilo kakva reakcija nadležnih je izostala.

Takođe, i mediji u Engleskoj su ostali nemi na “žurku” u vreme pandemije koronavirusa, dok su, recimo, sa gomilom kritika i na velikom broju strana, iz dana u dan, pisali o Adria Touru i Novaku Đokoviću.

Primera radi, BBC je tako samo preneo da se 2.000 navijača okupilo i napravilo gužvu u krugu stadiona, slavilo se ispred ulaza za igrače, a policija Mersisajda je samo preporučila motociklistima da zaobiđu ovu zonu, bez pokušaja da se rastera masa.

Iz policije je saopšteno čak “da su navijači izabrali bezbedan način da proslave”, iako snimci pokazuju veliku gužvu i broj ljudi na malom prostoru.

Skaj sports je bio neutralan i nije tome posvetio ni previše pažnje, dok je Dejli Mejl uz sledeći naslov ispratio događaj: Crveni dim od baklji, navijači nestrpljivo pevaju i skaču uz pucnjavu petardi i pirotehnike, okupili su se da piju na žurki koja se čekala tri decenije i trajaće danima.

San je dao naslov “Konačno! Liverpulovi navijači su u zemlji snova, Klopovi Redsi su osvojili Premijer ligu prvi put u 30 godina”, samo je Miror barem podsetio kakva je trenutna situacija, napisavši da su “navijači prkosili izolaciji”.

 

4 COMMENTS

  1. Да ли неко има одговор на питање: зашто Енглези мрзе Словене а нарочито Русе и према њима се понашају као свиње.

  2. Konkretno mrze Noleta jer su hteli da igra za njih kada je bio tinejdžer. Nudili porodici Djokovic finansijsku podršku. Oni su odbili i sada im je Nole trn u oku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here