Z. Mirković
Vladika Andrej

U Beču je jutros, tačno u sedam časova, otvoreno glasačko mesto u Konzularnom odelenju Ambasade Srbije u Austriji, na kome naši građani mogu da učestvuju na referendumu o promeni Ustava Srbije.

Prvi je, mogućnost da se izjasni o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, iskoristio Miomir Miladinović, poreklom iz Smedereva.

Takođe, svoje glasačko pravo iskoristio je i episkop austrijsko-švajcarski Andrej.

U Beču je otvoreno najveće biračko mesto, pošto se u tom delu Austriji prijavio najveći broj glasača u inostranstvu.

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić u ranijem pozivu građanima, rekao je da građani traže efikasno i nezavisno pravosuđe, a referendum, koji se održava po prvi put i izvan matice, tome otvara vrata.

“To je istovremeno i revolucionarna promena funkcionisanja sudske grane vlasti, ali i preduslov za reforme u evrointegracijskim procesima naše zemlje. Ove promene se tiču promene sudija i tužilaca, i treba da omoguće nezavisnost pravosuđa, što je jedan sigurno od najvažnijih uslova za reformu u području vladavine prava”, naglasio je Rodić.

Ambasador je ukazao da je izjašnjavanje građana pitanje vezano za budućnost zemlje i da se ovog trenutka daje odgovor hoćemo li nastaviti da idemo evropskim putem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here