Srbi u Dubajiu, Venus odbranila titulu

0

Đoković, koji je na turniru postavljen za drugog nosioca, sastaće se u prvom kolu sa Špancem Giljermom Garsijom-Lopezom. Pobednik ovog duela igraće u drugom kolu sa pobednikom meča između Troickog i Nemca Rajnera Šutlera.

 

Tipsarević će se u prvom kolu sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem. Pobednik ovog meča igraće u drugom kolu sa boljim iz duela između Britanca Endija Mareja i kvalifikanta.

 

Dušan Vemić nije uspeo da se plasira u glavni žreb, pošto je u prvom kolu kvalifikacija poražen od Belgijanca Dika Normana 6:3, 7:6.

 

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor sastaće se u prvom kolu u dubl konkurenciji protiv Španaca Felisijana Lopeza i Tomija Robreda. Tipsarević i Troicki igraće protiv Francuza Florena Sere i Žila Simona, dok će se Đoković i Vemić sastati sa Šveđaninom Simonom Aspelinom i Australijancem Polom Henlijem.

 

ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.233.000 dolara.

 

Venus odbranila titulu Dubajiu
Amerikanka Venus Vilijams postala je danas tek druga teniserka koja je uspela da odbrani titulu na WTA turniru u Dubaiju pošto je u finalu savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3

Treća nositeljka u Dubaiju uspela je da ponovi uspeh Belgijanke Žistin Enan, koja je bila jedina teniserka koja je uspela da osvojio ovaj turnir dve godine za redom. U muškoj konkurenciji to je do sada uradio samo Švajcarac Rodžer Federer.

Venus je danas odigrala meč na visokom nivou, tako da je talentovana Azarenka, posle poraza na Olimpijskim Igrama u Pekingu 2008, morala ponovo da pruži ruku boljoj protivnici.

Amerikanki je pored pehara, pripao ček na 350.000 dolara i 900 WTA poena, a Beloruskinja je morala da se zadovolji sa 175.000 dolara i 620 bodova.

WTA turnir I kategorije u Dubaiju igrao se za nagradni fond od dva miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here