EPA/Igor Kupljenik

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Milimir Vujadinović sastao se u Beogradu sa predsednikom Saveza Srba Slovenije Vladimirom Kokanovićem, koji je istakao da Srbi u toj zemlji nisu priznati kao nacionalna manjina, iako je srpsko stanovništvo najbrojnija manjinska nacionalna zajednica.

Na sastanku u Skupštini Srbije sagovornici su razgovarali o predstojećim izborima koji će biti održani kako u Srbiji, tako i u Sloveniji.

Kokanović je izrazio nadu da će politička situacija u Srbiji ostati neporomenjena i u sledećem mandatu, imajući u vidu da je politika koju zastupa sadašnja administracija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rezultirala boljem položaju Srba u Sloveniji i aktivnim odnosom Srbije prema Srbima u regionu.

On je istakao sa Srbi u Sloveniji, zahvaljujući politici koju zastupa Vlada, vide napredak i osećaju benefite napretka matice, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Vujadinović je izrazio nadu da će se u skorije vreme organizovati poseta članova Odbora za dijasporu i Srbe u regionu srpskoj matici i slovenačkom parlamentu, s ciljem uspostavljanja boljeg položaja srpskog naroda u Sloveniji.

2 COMMENTS

  1. Каква мањина кад су “Словенци” поктоличени Срби. Али тога се слабо сећају, зато што се вековима паре са Швабама.

  2. И Срби су Словенци и Руси су Словенци и Чеси су Словенци и Пољаци су Словенци док су Хрвати једно циганско племе које је побегло из Индије под најездом Хуна у 14 веку. Живели су међу Србима на северу Европе и научили српски језик. Издржавали су се као плаћеници у ратовима средњевековне Европе. Ратови су били дуги и водили су са собом своје жене које су се кур*але са са свим Европским војскама, због чега је данас мало Хрвата који личе на своје предаке из Индије.
    Са њима нека игра тенис ко хоће али не дај нам Боже неко ново братство-јединство са тим људима.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here