Srbija: 494 obolelih, 34 umrlo

0

 

Na bolničkom lečenju nalazi se 650 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, od kojih su 24 na respiratoru, ističe se u saopštenju i navodi da su navodi da su najčešći faktori rizika identifikovani kod umrlih osoba dijabetes, kardiovaskularna oboljenja i gojaznost.

Od 494 laboratorijski potvrđenih slučajeva, 72 su se dovode u vezu sa putovanjem.

 

Oboleli su sa područja Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Pančeva, Pirota, Požege, Užica, Ćuprije, Sremske Mitrovice, Smedereva, Kragujevca, Aranđelovca, Kruševca, Šida, Kosovske Mitrovice, Leskovca, Vranja, V. Hana, Valjeva, Arilja, Bajine Bašte, Kikinde, Ade, Zemuna, Sombora, Bele Crkve, Alibunara, Kovina, Priboja, Bačke Palanke, Zaječara, Prijepolja i Požarevca.

Najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva u ovom periodu su osobe uzrasta od 30 do 64 godine.

Na osnovu utvrđenog povećanja učestalosti oboljenja sličnih gripu i na osnovu potvrde pandemijskog soja virusa gripa, prijavljene su epidemije pandemijskog gripa među stanovništvom Južnobačkog, Južnobanatskog, Severnobanatskog, Sremskog i Zapadnobačkog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Beograda i epidemije u školskim kolektivima u Nišu, Kragujevcu i Leskovcu, kao i epidemija u ustanovi za osobe ometene u razvoju u Aleksincu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here