Pobeda Atlante nad Filadelfijom i plasman u finale Istočne Konferencije NBA lige jeste obradovao veliki broj navijača u Srbiji zbog Bogdana Bogdanovića, ali istovremeno i zabrinuo jer Bogdan neće moći da pomogne Orlovima u kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Razlog leži u tome što Bogdanović zbog daljih obaveza u NBA ligi neće fizički moći da bude u timu Igora Kokoškova.

Uz to, srpski košarkaš vuče i blagu povredu pa je izvesno da Bogdana nećemo gledati protiv Filipina i Dominikanske Republike, te eventualnog, da ne kažemo već viđenog, polufinala i finala.

Prvi meč finala Istoka između Milvokija i Atlante počinje u noći između 23. i 24. juna, dok je četvrti na programu 30. juna. Eventualni peti, šesti i sedmi igrali bi se 2, 4. i 6. jula.

S druge strane, kvalifikacioni turnir u Beogradu počinje 29. juna, dok je finale zakazano za 4. jul. Inače, u tom finalu viđeni su Srbija i Italija koja takođe neće moći da računa na Danila Galinarija koji je bio jedan od junaka trijumfa Atlante nad Filadelfijom u majstorici.

Podsetimo, Nikola Jokić je nedavno poručio da ovog leta neće igrati za Srbiju čak ni na Olimpijskim igrama, dok su se na pozivu “zahvalili i Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here