Srbija bolja od Kanade, za finale sa Australjom

0

Andrija Prlainović
 

Očekivana pobeda vaterpolista Srbije u četvrtfinalu Svetske lige u Dubaiju. Izabranici Dejana Savića savladali su Kanadu sa 16:11, pa će se za mesto u finalu boriti sa Australijom.

 

Za pobedu nad Kanadom presudna je bila već prva deonica u kojoj su Delfini predvođeni raspucanim Filipom Filipovićem stigli do nedostižne prednosti od 4:1. Posle još dva gola početkom druge četvrtine srpski vaterpolisti su popustili gas, pa su Kanađni u nastavku uspeli da se izbore za častan poraz. Šansu za potpuni povratak Kanađani su propustili u trećoj deonici. Tačnije, oduzeo im je Filipović golom za 9:7 i kraj protivnikovih nadanja o senzaciji. Sredinom poslednje deonice Srbija je vodila I sa 11:6, pa je sam finiš ličio na jači šuterski trening obe ekipe. Pitanje pobednika već je bilo rešeno.

 

Australija je u četvrtfinalu savladala Brazil sa ubedljivih 14:7, a polufinale će se igrati u 16.30 po srednjoevropskom vremenu.

 

SRBIJA – KANADA 16:11 (4:1, 3:3, 2:2, 7:5)

Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid SPORTski centar. Gledalaca 200. Sudije: Gomez (Italija), Ziliang (Kina). Igrač više: Srbija 8 (5) , Kanada 7 (3). Peterci Kanada 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3, Gocić 2, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 3, Nikić, Marković 1, Radjen 1, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

KANADA: Randal, Kudaba, Vikalo 1, Konstantin- Bikari 3, Bojd, Robinson 1, Tašeru 1, Graham, Radojčić 1, Konvej 2, Kapoš 1, Mek Elroj 1, Aleksić. Selektor: Bešlin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here