Omega production
Miloš Biković na snimanju filma "Košare"

Ratni film “Košare” ne pripada nijednom reditelju ni producentu, već narodu Srbije, u zvaničnom saopštenju je napisao producent ostvarenja Nemanja Mićić.

– Srbija će dobiti film i seriju o herojima Košara, bez obzira što je reditelj Balša Ðogo napustio ekipu filma – naglasio je Mićić i dodao da je ovaj projekat iznad interesa svakog pojedinca.

On je istakao da je scenario za film napisao poznati autor Ðorđe Milosavljević, i po tom tekstu Ðogo je trebalo da režira film.

Producent smatra da se istina o Košarama nalazi u tom scenariju, koji je scenarista pisao zajedno sa veteranima i herojima tog rata, i da samo kao takav ostaje suština filma.

Ostalo je nerešeno pitanje novog reditelja, ko će u tako kratkom roku zameniti Ðoga, ali se Mićić i na to osvrnuo.

– Ubrzo ćemo saopštiti to ime i to će biti odluka iza koje će stati cela ekipa filma i naši veterani – rekao je Mićić.

Prema Mićićevim rečima, Vojska Srbije i država stali su iza njegove producentske kuće.

– Sredstva koja smo dobili od države odobrena su Omega produkciji za scenario Milosavl?evića, i mi ćemo zajednički ovaj projekat da dovedemo do kraja u roku na koji smo se obavezali – piše dalje u saopštenju Mićić.

Uz sve to, producent je podvukao da je sveta misija ekipe filma i dug prema borcima na Košarama da ovaj film završe, što im je glavni motiv, a ne zarada, što dokazuje i njihova odluka da se odreknu profita od prikazivanja filma u bioskopima.

Celokupan iznos zarade na blagajnama biće poklohnjen porodicama poginulih i ranjenih boraca na Košarama, što je već objavljeno nekoliko dana ranije, a Mićić je zabeležio i to da je ovaj film svetinja koji brane zajedno sa veteranima i da više nema nazad.

1 COMMENT

  1. Ako zaista budu zbrzali film,pa umesto na adekvatnim lokacijama budu snimali u Košutnjaku,i umesto celokupne bitke snime samo jedan događaj i učine sve kako bi troškovi snimanja ispali što manji da bi i sebi što više strpali u džep onda bolje da nesnimaju i ostave nekome da nekada kasnije snimi remek delo kao što ova naša istorijska epopeja i zaslužuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here