“Srbija će uvek brinuti o Srbima van svojih granica“

0

Razgovarao sa Srbima koji žive u Sarajevu: Aleksandar Vučić
 

Vučić je u utorak veče u zgradi Mitropolije dabrobosanske u razgovoru sa Srbima koji žive u Sarajevu rekao da je predstavnicima bošnjačkog naroda danas preneo da se pojedini mediji i ljudi u ovom gradu još nalaze u ratnim 1990-tim godinama.

On je tokom razgovora sa Srbima iz Sarajeva, koji su ga upoznali o problemima i poteškoćama sa kojima se suočavaju, istakao da će Srbija uvijek pomagati i brinuti o Srbima van svojih granica.

 

Prema njegovim rečima, kako Srbija bude politički i ekonomski jačala, a njen ugled rastao u svietu, tako će joj lakše biti da pomogne zemljacima van njenih granica.

 

Predstavnici Srba upoznali su Vučića da je u Sarajevu od predratnih oko 160.000 Srba ostalo manje od 10.000, što će potvrditi i rezultati popisa stanovništva i domaćinstava koji je obavljen prošle godine. Slična situacija je, kako su naveli, i u cijeloj Federaciji BiH, gdje od oko predratnih 600.000 Srba, sada ima manje od 50.000.

 

U Sarajevu, kako su istakli, nema nijednog časopisa na srpskom jeziku i ćirilici, te izrazili bojazan da bi verski objekti za nekoliko godina mogli da budu samo spomenici.

 

Vučić je juče prilikom posete Sabornom hramu u Sarajevu dao novčani prilog za njegovu obnovu, a starešina crkve protojerej Borislav Livopoljac je u ime Mitropolije uručio premijeru Srbije ikonu Presvete Bogorodice Čajničke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here