Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da bi Kosovo trebalo da zastane radi potpune reorganizacije kako bi napravilo plan za napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

– Moramo da napravimo sopstvenu računicu, koja je naša strategija i kako možemo postići uspeh za Kosovo. U ovoj strategiji mislim da će reorganizacija celokupnog kosovskog angažmana u dijalogu značiti pauzu dijaloga na nekoliko dana“, rekao je Haradinaj.

On je dodao da kosovski politički spektar treba da razgovara i postigne jedinstvo o mnogim pitanjima, uključujući i položaj opozicije.

– Trebalo bi da se održe konsultacije sa političkim spektrom ne samo sa vladajućom koalicijom, već i sa opozicionim strankama. A onda stvaranje jasnog plana za napredak. Zainteresovan sam za dijalog Beograda i Prištine, mislim da je to neophodno, vitalno. Zainteresovan sam za postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju unutar postojećih granica, koji je pravno obavezujući. Mislim da je to ostvarivo. Možda u sledećoj fazi ovo neće biti u celini finalizovano, jer će Srbija pokušati da dobije vreme do trenutka članstva u Evropi. Srbija cilja EU, Kosovo pored EU cilja NATO – rekao je Haradinaj.

1 COMMENT

  1. Па наравно НАТО је основан да би бранио цивилизоване земље од Билмеза, а не обратно.

  2. Мислим да ће им пауза користити да схвате како греше… Они заправо треба да одреде шта желе, јер обострано признање жели НАТО, да би опрао крв са својих руку, а ЕУ жели Србију за “ужину”, али без Косова, да јој та “помија” не поквари укус… Србији не треба признање, још мање ЕУ, већ је ту да држи прљаву НАТО чељуст заглављену овде, све док у својој алавости та чељуст не иструне, јер то желе Руси, Кинези, и већина човечанства! Срби се не питају ништа, јер док се договоре шта желе, може и Сунце да остари!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here