”Srbija da iskoristi ruske sankcije EU”

0

Odlična šansa za nas: Dragan Marković Palma
 

"Možemo da pokušamo da napravimo dogovor sa evropskim državama koje su izvozile u Rusiju i da ih sada dovedemo u Srbiju da naprave pogone i da sa etiketom ‘made in Serbia’ izvozimo u Rusiju", rekao je on na turističkoj manifestaciji "Dan otvorenih vrata" koja je danas u Jagodini okupila veliki broj ljudi iz različitih gradova Srbije.

 

Marković je poručio svim političarima u Srbiji da ne čekaju da ih ministri vode u neku državu. "Vlada ima dosta posla, mnogo obaveza, a svako od nas treba da iskoristi ovaj ‘vakuum’ prostor kada je u pitanju tržište u Rusiji", rekao je predsednik Skupstine Jagodine i narodni poslanik u republičkom parlamentu.

 

Marković je naveo da je u Jagodinu u poslednje dve godine došlo pet italijanskih investitora i jednan iz Rusije, a za oko dva meseca očekuje se postavljanje kamena temeljca za italijansku fabriku za proizvodnju čeličnih konstrukcija.

 

"Želim da pomognem i drugim gradovima, ne samo Jagodini. Već sledeće nedelje doći će nam u posetu dva velika privrednika iz Rusije, da im ponudimo ono što ima centralna Srbija", kazao je on.

 

Marković je još poručio i da će stipendirati desetoro studenata iz područja najugroženijih poplavama koji žele da upišu neki od 13 smerova na fakultetima u Jagodini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here