Srbija da ispuni ono što je obećala građanima

0

Fonet/N. Đ.
Građani su izabrali vlast koja im je bila po volji: Tomislav Nikolić
 

Nikolić je ocenio da Srbija duguje građanima koji su, kako je naveo, imali strpljenja i razumijevanja, i da je vreme da svi koji su na funkcijama okrenu svoje napore ka građanima i njihovom životu.

On je zaključio da su građani svoje obaveze prema Srbiji već izvršili, jer su izabrali vlast koja im je bila po volji, a potom razumno prihvatili teške mere, preneli su beogradski mediji.

Nikolić je zaključio da su rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji bili apsolutno realni i dali su podstrek da mnogi građani budu uvereni da mora da bude bolje.

"Zato što se posebno Srpska napredna stranka obavezala da uradi sve što je moguće u jednom mandatu koji im je poveren i za koji ima čvrstu podršku i u Skupštini i među građanima. Da u tom mandatu obezbedi da konačno prestane sunovrat, da se zaustavimo i da krenemo napred i mislim da su u to sada već ubeđeni i oni koji tada nisu imali poverenja na ovim izborima u SNS", rekao je Nikolić.

On kaže i da se prvi put u Srbiji drugačije vode finansije i republički budžet, jer se vlast više ne zadužuje kako bi ostala na vlasti.

Nikolić je istakao da 2015. godina mora da bude bolja, a 2016. još bolja, a da svi koji o tome odlučuju moraju da ispune svoja obećanja kako bi u Srbiji konačno onaj ko ispunjava obećanja dobio poverenje, a onaj ko ih ne ispunjava to poverenje izgubio.

"Tako da i mandat koji traje pet ili četiri godine ne mora da bude toliko vezan za datume, koliko mora da bude vezan za uspehe ili neuspehe. Onaj ko je uspešan, nek s pravom sprovede ceo mandat. Onaj ko je neuspešan, nek stane pred ogledalo i pita: 'A kako ja to vršim vlast kad znam da građani Srbije ili lokalne samouprave ili pokrajine više ne misle da taj posao radim dobro?", rekao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here