Na Evropskom prvenstvu za mlade na Apeninima naši su u Trstu pretrpeli i treći poraz jer ih je skandinavski tim savladao s 2:0. 

Gol-razlika 1:10, a i taj jedan jedini pogodak nije postignut iz igre (Ćivković je nemačkog golmana savladao iz penala) – sumorna je i poražavajuća slika naše mlade reprezentacije na Evropskom šampionatu. Čaša žuči je ispijena u prve dve utakmice, a ništa bolje nije bilo ni u trećoj, za nas bez takmičarskog značaja.

Selektor Đorović je izveo prinudni tim. Glavni je bio desetkovan povredama i kartonima, ali su čak i naša najveća zvezda Jović, Živković i Pantić, potpuno neprimetni na prva dva meča, sve vreme ostali na klupi.

Danci su postigli pirovu pobedu. Nemci idu u polufinale kao pobednici grupe (u poslednjem kolu 1:1 s Austrijom), a skandinavskom timu falio je još jedan pogodak da bi ostao u igri za plasman među četiri najbolja. Na mini tabeli drugoplasiranih iz tri grupe bolja je Italija, ali njena je sudbina na meču poslednjeg kola u C grupi između Rumunije i Francuske, koje će obe proći dalje ako remiziraju.

Danci žale za pogotkom koji im je poništen u 57. minutu zbog ofsajda i to posle dugog iščekivanja šta će da pokaže VAR. Beloruski sudija Kulbakov je ostao pri svojoj odluci iako je utisak da igrač koji jeste bio u nedozvoljenoj poziciji uopšte nije uticao na put lopte u nebranjenu mrežu.

Ranđelović u duelu s danskim igračem

SRBIJA – DANSKA 0:2 (0:1)

0:1 Brun Larsen u 21, 0:2 Rasmusen u 51.

Srbija: Rosić, Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac, Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić (od 60. Adžić), Zlatanović, Šaponjić (od 81. Joveljić). Selektor: Đorović.

Danska: Iversen – Kristensen, Sorensen (od 83. Vind), Rasmusen, Mele, Kofod Andersen, Nelson, Biling, Olsen (od 75. Duelung), Drejer (od 68. Skov), Brun Larsen. Selektor: Frederiksen.

Kraj utakmice

90+4: Račić šutira visoko preko gola, a u sledećem napadu lopta je prohujala pored Rosićeve stative.

90+2: Danci se iz petnih žila upinju da daju još jedan gol.

85`: Naši su iskoristili to što imaju više slobodnog prostora u napadu, ali je Adžić iskosa s 15 metara pogodio prečku s gornje strane.

82`: U Danskoj izmena: izašao je odbrambeni igrač, a ušao je napadač. Logičan izbor jer Dancima treba još jedan gol da bi ostali u igri za plasman u polufinale.

80`: Terzić se lepo ubacio u peterac s desne strane, Račić ga je uočio, ali je udarac bio pravo u golmana koji je školski zatvorio ugao.

62`: Adžić, samo minut posle ulaska u igru umesto Radonjića, okušao se iz slobodnog udarca, ali je njegov ne tako jak udarac danski golman spremno dočekao.

57`: Još jednom se zatresla naša mreža, ali je gol poništen zbog ofsajda. To je potvrđeno i VAR-om posle dužeg razmatranja. Poništenom pogotku prethodila je hrabra Rosićeva intervencija padom u noge suparničkog igrača.

51`: 0:2 – Rasmusen je kaznio neodlučnost naših u odbrani.

Počelo je drugo poluvreme. Bez promena u sastavima.

Poluvreme. U Udinama je 1:1 posle prvih 45 minuta. Austrijanci su protiv Nemaca poravnali rezultat iz penala.

45`: Odvažna intervencija Rosića, pošto je danski igrač posle kratkog dodavanja izbio ispred njega.

37`: Prvi šut naših u gol. Radonjić se izborio za prostor ispred suparničkog šesnaesterca, tukao je snažno, ali pravo u dobro postavljenog danskog golamana.

21`: 0:1 – Već u sledećem napadu Danska dolazi do vođstva. Akcija je tekla po desnoj strani, gde nam duva velika promaja, a efektno ju je završio Brun Larsen, udarcem u suprotni ugao. Vode i Nemci s 1:0, strelac je Valdšmit strahovitim udarcem iz kolena pod prečku.

20`: Brzi protivnapad našeg tima nije krunisao Šaponjić kome je Radonjić lepo prosledio loptu u šesnaesterac.

14`: Јоš jedna izgledna šansa za Dance. Brun Larsen s tri-četiri metra iz voleja šutira preko gola. Položaj tela na oštar centaršut mu nije bio takav da bolje reaguje.

9`: Danski igrač je izbio iskosa ispred našeg golmana, ali je šutirao pored stative. U istoj takvoj situaciji Nemac Valdšmit nam je zatresao mrežu.

6`: Posle Radonjićevog centaršuta na suprotnu stranu Ranđelović nije dobro zahvatio loptu volejom.

Utakmica je počela. U isto vreme u Udinama se sastaju Nemačka i Austrija.

U prvom kolu pretrpljen je poraz protiv Austrije s 2:0, a u drugom debakl u duelu s Nemcima sa 6:1.

I prinudno i taktički naš selektor Đorović je značajno izmenio tim. Igraće Rosić, Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac, Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić, Zlatanović i Šaponjić. Jović, Živković i Pantić, koji su počinjali u prva dva meča, ali su bili skroz neprimetni, ostali su na klupi. Jovanović je u prvom kolu dobio crveni karton, Milenković ima parne žute, Gajić je povređen…

Danska je u prvom kolu izgubila od Nemačke s 3:1, ali se vratila u igru za plasman u polufinale pobedom protiv Austrije s 3:1.

1 COMMENT

  1. Kao sto sam predvideo, samo gol manje (sto je nerealno) ova mlada ekipa je bez zivota i u istom sastavu i nacinu rada i podele skoro zasigurno nece imati nikakvog uspeha (osim kao sada …ako smatraju da dodju na neko zavrsno takmicenje kao zrtve). Oni su u stvari slika…. ne Srbije…vec FSS-a..!Sam izbor i sastav strucnjaka i mladi igraca je nerealan i jako lose pripremljen , primer je mladi Radonjic (narcista i egoista koji samo steti ekipi i ostace dozivotni talenat ako uopste),Racic,Saponjic,Bogosavac,Lukic, Babic su se samo prilagodili sto im je odlicno uspelo misleci da je dovoljno samo da su prisutni. Postojao je kao neki sistem (bez sistema i kreativnosti) najverovatnije ga i neposedujemo u srednjem redu (kreativnost) a izgleda ni u zadnjem jer kod najmanjeg pritiska se gubi lopta i sa nedovoljno volje i kretanja, po formuli:(uzmiga ti sad cu ja) ili jos gore: (pa neces valjda da ja trcim…pa ja sam superstar). Nije narod nezadovoljan kad se izgubi …vec kako i na koji nacin!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here