Srbija dobija 70 miliona evra od EU

0

Kako je najavljeno iz kancelarije delegacije EU, sporazum za sprovođenje paketa finansijske pomoći EU iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2009) u vrednosti od preko 70 miliona evra će dopuniti već dobijenih 100 miliona evra budžetske pomoći.
 

Paketom finansijske pomoći predviđena je podrška projektima od kojih će građani Srbije imati direktnu korist, kao i pomoć nastavku političkih i ekonomskih reformi neophodnih za napredak Srbije u procesu evropskih integracija.
 

Srbija dobija 70 miliona evra pomoći od EU

Među projektima su rekonstrukcija Žeželjevog mosta u Novom Sadu, podrška jačanju kapaciteta Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom krivičnim delima, sprovođenje Nacionalnog programa za sprečavanje raka grlića materice i raka dojke, kao i iskorenjivanje svinjske kuge i besnila u Srbiji.
 

"Ovim paketom EU pokazuje kontinuiranu podršku evropskim integracijama Srbije. Srbija je 2009. godine postigla veliki napredak, što ćemo mi dodatno podržati ovim paketom koji dopunjuje već dodeljenu budžetsku pomoć od 100 miliona evra", rekao je Dežer.
 

On je najavio nastavak podrške infrastrukturnim projektima u Srbiji, unapređenju kvaliteta života građana poboljšanjem zdravlja, obrazovanja, bezbednosti hrane i životne sredine, uspostavljanju funkcionalne vladavine prava i jačanju civilnog društva.
 

Domaćini Dežeru i Đeliću će biti predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, koji će posle potpisivanja posetiti lokaciju na kojoj treba da počne izgradnja Žeželjevog mosta i sastati se sa predstavnicima političkih i ekonomskih zajednica Vojvodine i Novog Sada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here