Tanjug
Evropska unija

Vlada Srbije formirala je Mrežu za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije.

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da se Mreža obrazuje za vreme dok traje pružanje finansijske pomoći Evropske unije Republici Srbiji.

Mreža će sarađivati sa specijalizovanih Odeljenjem Ministarstva finansija, izraditi Strateški plan za svoju nadležnost, prikupljati, pratiti i analizirati podatke o preduzetim merama, inicirati zakonodavnih i drugih mera, i jačati međuinstitucionalnu saradnju i razmenu podataka između državnih organa, organizacija i institucija.

Deo posla Mreže je i razmatranje, davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u vezi sa svim drugim pitanjima od značaja za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije.

Predsedavajući Mreže je šef Kabineta potpredsednika Vlade Srbije i ministra finansija Luka Tomić, a njegova zamenica Jelena Sedlaček, načelnik Odeljenja za suzbijanje nepravilnosti i prevara u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije u Ministarstvu finansija.

Za svoj rad Mreža će moći da traži podatke, dokumenta i izveštaje od državnih organa i drugih organizacija i institucija u vezi sa pitanjima iz svoje nadležnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here