Košarkaška liga Srbije odlučila je da proglasi šampiona usled prekida prvenstva zbog novonastale situacije sa epidemijom korona virusa u svetu.

Titulu KLS osvojio je na osnovu trenutnog plasmana Borac iz Čačka, pa će tako pehar u grad košarke.

Ekipa koju sa klupe predvodi Marko Marinović, bila je najdominantnija u dosadašnjem takmičenju sa 23 pobede i 3 poraza posle 26 kola. Na drugom mestu je Sloboda iz Užica sa 20 pobeda i 6 poraza, na trećm mestu je Zlatibor sa 17 pobeda i 9 poraza, koliko ima i četvrtoplasirani Novi Pazar.

Sve ove ekipe obezbedile su i plasman u Superligu Srbij, uz Dinamik, Mladost, Napredak i Metalac, koji zaokružuju osam ekipa koje će igrati u Superligi, ukoliko se ona uopšte i bude igrala do kraja košarkaške sezone, jer je neizvesno kako će se uopšte odvijati situacija za epidemijom korona virusa, koja je zaustavila sport u gotovo čitavom svetu.
Borac i Sloboda su na osnovu plasmana obezbedili i plasman u Drugu ABA ligu, gde bi u zavisnosti od rezultata naših klubova, tu se može naći i trećeplasirani Zlatibor.

Iz KLS ispadaju Vojvodina i OKK Beograd.

 

 

View this post on Instagram

Košarkaška liga Srbije vas obaveštava. – PRVAK KLS za sezonu 2019/20 je KK BORAC. Č E S T I T A M O – Na osnovu plasmana u KLS u Super ligu su se plasirali: KK BORAC, KK SLOBODA, KK ZLATIBOR, OKK NOVI PAZAR, KK DINAMIK, KK MLADOST, KK NAPREDAK I KK METALAC. Č E S T I T A M O – Na osnovu plasmana u Drugu ABA ligu su se plasirali KK BORAC i KK SLOBODA. U zavisnosti od plasmana naših klubova u Prvoj i Drugoj ABA ligi moguće je da u Drugu ABA uđe i trećeplasirani klub (KK ZLATIBOR) a moguće je i da uđe samo jedan klub (KK BORAC). Č E S T I T A M O – Na osnovu ostvarenog plasmana iz KLS ispadaju KK VOJVODINA I OKK BEOGRAD. U zavisnosti od plasmana naših kubova u Prvoj i Drugoj ABA moguće je da iz lige ispadne samo jedan klub ( KK VOJVODINA) ili tri kluba ( KK VOJVODINA, OKK BEOGRAD I KK VRŠAC). Želimo im brz povratak u KLS. – Najefikasniji igrač (MVP) po utakmici- Andrija Simović KK Vojvodina – Igrač koji je postigao najviše poena po utakmici-Andrija Simović KK Vojvodina – Igrač sa najviše skokova po utakmici –Aleksandar Vuletić KK Kolubara 2003 – Igrač sa najviše asistencija po utakmici- Svetozar Popović KK Borac – Igrač sa najviše osvojenih lopti- Nenad Miljenović OKK Beograd Čestitamo svim klubovima na fer i korektnoj borbi i uglavnom kulturnom isportskom ponašanju. Direktor takmičenja KLS Leon Deleon

A post shared by Kosarkaska Liga Srbije (@klsoficijalnastrana) on

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here