EPA/Sergei Ilnitsky
Ruska vakcina "Sputnjik V"

Srbija je Severnoj Makedoniji donirala ukupno 40.000 doza vakcine Sputnjik V, saopštila je danas vlada u Skoplju.

Prvi kontingent od 20.000 vakcina već je stigao u Skoplje, a preostalih 20.000 doza, kako je saopšteno, stići će “u narednom periodu”.

​Vakcine su u Kliničkom centru u Skoplju dočekali premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i ministar zdravlja Venko Filipče.

– Dozvolite da podelim zadovoljstvo pristizanjem druge donacije Srbije. Akt ogromnog prijateljstva koje dolazi stvarno u mnogo značajnom trenutku za nas. Radi se o donaciji od dva puta po 20.000 Sputnjik V (Sputnjik V) vakcina koje dolaze u periodu koji nam je važan da produži kontinuitet masovne vakcinacije – rekao je Zaev novinarima.

U Severnoj Makedoniji juče je počela masovna vakcinacija sa 24.000 doza vakcina Astra zeneka koje su stigle preko Kovaks sistema, i kako je istakao Zaev, ova donacija Srbije je dragocena da se proces imunizacije ne bi prekidao dok ne stignu naručene vakcine.

– Ovih dva puta po 20.000 vakcina su zaista dragocene da možemo da produžimo proces vakcinacije u kontinuitetu, bez ikakvog zastoja, dok ne stignu naše količine koje su naručene preko Kovaksa i u direktnim dogovorima sa Kinom, sa Rusijom i Fajzerom – rekao je Zaev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here