Srbija iščupala remi protiv Islanda

0

Bod srpskoj selekciji doneo je sjajni golman Darko Stanić koji je u poslednjoj sekundi utakmice odbranio sedmerac Sigurdsonu! Prethodno, izjednačenje Srbiji doneo je Nenad Vučković 30 sekundi pre kraja!

 

Islanđani su vodili čitavim tokom susreta, a njihova prednost je uglavnom iznosila između tri i pet golova razlike. Ipak, kod rezultata 29:27 za Island, Srbija je uspela da najpre smanji prednost, a onda i preko Nenada Vučkovića izjednači rezultat – 29:29. Međutim, slabom postavkom u odbrani Islanđani su uspeli da u bukvalno poslednjim trenucima utakmice izbore sedmerac koji najbolji strelac Sigurdson nije uspeo da pretvori u go. Tačnije, Stanić je sjajnom intervencijom uspeo da zaustavi šut i donese veliki bod "orlovima" na startu šampionata, i to u duelu sa olimpijskim vicešampionom.

 

Nezaustavljiv za naš tim bio je najbolji strelac i igrač Islanda Olafur Sigurdson sa devet golova, dok je Atlason postigao šest. U taboru Srbije Momir Ilić postigao je sedam golova, a dobru igru pružio je Ivan Stanković koji je bio strelac šest golova, uz stoodstotan učinak.

 

Meč je odigran u dvorani "Intersport Arena" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Bernd i Rajner Mete (Nemačka).

Island: Gustafson, Svavarson, Girson, Palmarson, Ingimundurson 2, Halgrimson, Atlason 7, Sigurdson 9, Guđonsen 1, Stefanson 4 (1), Algeirson, Peterson 2, Gudmundson, Jakobson, Gunarson 4.
Srbija: Stanić, Kojić 1, Šešum 3, Nikčević, Stojanović 2, Toskić 4, Perić, Ilić 7 (4), Marković, Pejanović, Anđelković, Lapčević, Vilovski, Vučković 4, Nenadić 1, Stanković 6.

Sedmerci: Island 4 (1), Srbija 5 (4).
Isključenja: Island 10, Srbija 12 minuta.

 

Srbija se u drugom kolu grupe B sastaje sa selekcijom branioca titule, Danskom. Taj meč na programu je u čtevrtak od 20,15 sati.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here