EPA/Tibor Illyes

Reprezentacija Srbije doživela je težak poraz od Francuske rezultatom 29:25 i tako završila učešče na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Srbija je morala da savlada Francuze, ali je nakon poraza završila na trećem mestu grupe C iza Hrvatske koja je ubedljivo savladala Ukrajinu.

Konačan rezultat ne odslikava pravi odnos snaga jer su Francuzi na kraju usporili i dozvolili Srbiji da smanji razliku koja je išla i do 13 golova prednosti.

Najefikasniji u redovima Srbije je bio Radivojević sa sedam golova, dok su Kukić i Marsenić postigli po četiri. Kod Francuza je najefikasniji bio Mae sa šest golova, Dika Mem je postigao pet dok su po tri gola postigli Len i Mine.

Od samog starta je bilo jasno da se u ovom meču samo Francuska pita. Prva dva napada i dva brza gola sa bekovskih pozicija nagovestila su težak poraz Srbije. Tada je usledio jedini period u prvom delu u kojem su naši bili ravnopravni.

Cupara je skinuo nekoliko udaraca, a Radivojević sa dva gola doneo 3:3, a kada smo propustili zicer za prvo vođstvo, usledio je potop. Ekspresna tri gola Francuza, a a zatim i katastrofalan period naših u napadu.

Čak 13 minuta bez datog gola i serija Francuske kojom su došli do 10 razlike, a do kraja poluvremena zadržali ritam i sa velikih plus devet otišli na pauzu.

U nastavku meča se igralo mnogo opuštenije, a naši su uspeli da pronađu ritam u napadu. Međutim, Francuska je na svaki pokušaj Srbije da se vrati u meč odmah odgovarala.

Uspeli su naši rukometaši sredinom drugog dela da se približe na sedam golova zaostatka i da propuste nekoliko prilika da dodatno smanje prednost. Francuska je tada pojačala, došla do 10 golova prednosti, a kada je sve bilo rešeno, Srbija je u poslednjih nekoliko minuta serijom od pet golova uspela da izgubi pristojnom razlikom.

Francuska ide dalje kao prva i preneće dva boda, dok je Hrvatska prošla kao druga i u novformiranoj grupi neće imati nijedan bod.

Francuska – Srbija 29:25

Dvorana: “Pik” (Segedin) Sudije: Mazeika, Gatelis (Litvanija)

Francuska: Len 3, Mine 3, Lagard, Ričardson 1, Mem 5, Turnat 2, Karabatić 2, Mae 6, Fabregas, Deskat 2, Porte 2, Kunku 2, Nai 1, Konan

Srbija: Boržas 1, Sretenović 1, Đukić 1, Pešić 1, Radivojević 7, Pešmalbek 2, Ilić, Kukić 4, Šotić 2, Marsenić 4, Orbović, Radović, Milosavljević 2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here