Srbija izgubila bitku – Vojnović ipak “Brazilac”

0
twitter.com/fcbr

Lijanko Vojnović, Brazilac srpskog porekla, proglašen je za najboljeg defanzivca prestižnog turnira u “Tulon” u Francuskoj.

Vojnović, koji ima 22 godina, u mlađim kategorijama nastupao je za reprezentaciju Srbije, međutim odlučio se za Brazil, pošto je sa “Selesaom” osvojio turnir u Francuskoj.

Fudbaler Torina, koji je prethodne sezone igrao u Bolonji na pozajmici, bio je član olimpijskog tima Brazila (do 22 godine), koji će naredne godine braniti titulu na Igrama u Tokiju.

Brazil je u finalu savladao Japan posle penala, a Lijanko je bio čovek odluke, pošto je postigao odlučujući gol u penal seriji.

Bila je ovo najkomplikovanija utakmica na turniru. To smo i očekivali, ne samo zato što se radi o finalu, već je i Japan jak tim. Naš cilj je olimpijsko zlato i imamo još dosta ispred sebe kako bi došli do najsjajnijeg odličja – rekao je Vojnović.

 

Lijanko je, između ostalog, bio i kapiten ove selekcije Brazila i pored nagrade za najboljeg defanzivca, bio je i drugi najbolji igrač na turniru.

Za sastav Brazila igrali su mnogi talentovani fudbaleri među kojima su Mateus Kunja iz Lajpciga, Paulinjo iz Bajer Leverkuzena… Brazil je na putu do titule pobedio Gvatemalu, Francusku, Katar, Republiku Irsku i Japan.

Lijanko Vojnović rođen je u Vitoriji, Brazil, deda mu je Srbin Jovan Vojnović, koji je kao sedmogodišnjak, tokom Drugog svetskog rata, otišao s porodicom u Brazil.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here