Srpski odbojkaši trijumfom 3:1 (26:28; 25:19; 25:19; 32:30) nad Australijom startovali su kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Susret grupe C u Bariju je počeo ozbiljnim pariranjem nezgodnih Australijanaca. “Oziji” su uspeli da drže priključak tokom čitavog seta i da ga preotmu u neizvesnoj završnici.

Sa popravljenim servisom krenula je i bolja igra Srbije. Atanasijevićeve “bombe” su činile veliku štetu na drugoj strani mreže , što je pomoglo preokretu u naredna dva seta.

Četvrti set je bio prepun preokreta. Srbija i Australija su ušle u još jedno maratonsko nadigravanje, izabranici Nikole Grbića su bili blizu da dopuste taj period igre, jer su rivali imali set-loptu na 30:29. Usledila su tri vezana poena za pobedu Srbije.

Aleksandar Atanasijević je bio ubedljivo najefiksniji sa 35 poena, Marko Ivović je bio najbliži sa 10 poena kod pobedničkog sastava. Pol Kerol i Luk Smit su sa po 17 poena delili vrh liste kod Australije.

Srbije je još u grupi sa Kamerunom (sutra od 18h) i Italijom (nedelja od 21:15).

Samo pobednik turnira će izboriti plasman na OI 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.

IV set – 1:3 – (30:32)

Australijanci su se vratili u utakmicu i ponovo prkosili sprskom sastavu. Maraton u četvrtom setu je pripao Srbiji tekl pošto smo poništili njihovu meč-loptu sjajnim servisima omeli rivala da izvuče taj-brejk.

III set – 1:2 (19:25)

I dalje nas servis dobro služi. Ekipa Nikole Grbića je ušla u ritam, a Atanasijević dominira sa 25 poena!

II set – 1:1 (19:25)

Dobar servis nam je pomogao da dođemo do sigurnije prednosti, od 12:8 smo se razigrali i dizali prednost. U asovima je prednjačio Aleksandar Atanasijević. 

I set  – 1:0 (28:26)

Australijanci su ozbiljno ušli u meč, pruživši otpor u prvom setu. Srbija je imala minimalnu prednost na startu utakmice, a tokom sredine su “oziji” prešli u vođstvo 16:14. Uspeli smo da preokrenemo i da dođemo do dve set lopte na 24:22.  Nismo ih iskoristili, na žalost, Australijanci ulaze serijom od tri poena do svoje set lopte. Sledila je rezulatska klackalica gde je protivnik bio uspešniji.

Izabranici Nikole Grbića su još u grupi sa Kamerunom (sutra od 18h) i Italijom (nedelja od 21:15)

Samo pobednik turnira će izboriti plasman na OI 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.

U Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara.

Odbojkašice su se ranije plasirale, zauzimanjem prvog mesta u grupi i Poljskoj.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here