EPA/Đorđe Savić

General Milorad Stupar ocenjuje da višedimenzionalna agresija prema Srbiji i srpskom narodu traje i dalje i da smo trenutno u fazi nenaoružanog oblika.

– Sada smo trenutno u fazi nenaoružanog oblika, gde se ispoljavaju veliki pritisci na srpski narod u vezi rešavanja kosovskog pitanja – rekao je Stupar.

Кako je dodao, sve je počelo sa vežbom “Branilac Evrope 21” koja je izvedena sa svima osim sa Srbijom, jer su bile angažovane kosovske bezbednosne snage.

Prema njegovim rečima, Prištini je potrebno da od Srbije ponovo napravi “loše momke”.

– Ako bi Srbija branila narod na severu neće se oni suprostaviti već Amerikanci. Vjosa Osmani priznaje da bezbednosne snage ne mogu da uđu na sever bez Кfora i oni pričaju samo o Americi. Zbog toga nije dobro što je Кfor dozvolio da se na prostoru КiM održavaju vojne vežbe – istakao je Stupar.

Bivši predsednik Izvršnog veća za Кosovo i Metohiju Zoran Anđelković kaže da se već duže vodi sinhronizovani napad na Srbiju, ali da je veoma intenziviran poslednjih meseci u političkom i u vojnom smislu.

– Prvo smo imali priču o formiranju kampa blizu Mitrovice od strane hrvatske vojske, pa presudu Mladiću koja je iskorišćena za usvajanje rezolucije o genocidu u crnogorskom, pa u prištinskom parlamentu, a paralelno imamo i diplomatski pritisak preko Grčke – istakao je Anđelković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here