Srbija konačno dobija NBA asa: Bjelica se priključuje „čoporu“

0

Fonet/A. L.
Sazreo za najvišu stepenicu: Nemanja Bjelica
 

Strateg Timbervulvsa nedavno je poslao skauta za Evropu Žarka Đurišića kako bi pratio Nemanju na meču između Barselone i Fenerbahčea. Imao je šta da vidi, pošto je baš koš srpskog reprezentativca odlučio pobednika u "Blaugrani". Njegovo poptuno igračko sazrevanje nije prošlo neopaženo na samom severu Sjedinjenih Država.

"Dokazao se ove sezone. Podigao je svoju igru na mnogo viši nivo, nivo koji ga čini spremnim za dolazak ovde. Ima ogroman potencijal s obzirom na to da da je visok skoro 2.10, a izuzetno je vešt sa loptom. On je igrač kojeg ćemo definitivno pratiti“, rekao je trener Minesote Flip Saunders.

Utisak je da su se stekli svi uslovi da Bjelica konačno zaigra sa Nikolom Pekovićem i saigračima, naročito zbog odlaska Kevina Lava, koji je pokrivao njegovu poziciju godinama, a bio je prva zvezda ekipe.

"Jedini razlog zbog kojeg nije došao ranije je taj što smo imali nekoliko iskusnih igrača na njegovoj poziciji. U to vreme njegov dolazak nije bio pametna opcija. Ali, pratimo ga i još ćemo ga pratiti. Želi da dođe u NBA i spreman je da igra ovde. Još ćemo ga dobro ispratiti ove sezone“, dodao je Saunders.

Bjelica je izabran kao 35. pik na NBA draftu 2010. godine od strane Vašington Vizardsa, ali su iste večeri prava na njegove usluge prosleđena "vukovima". Krilo Fenera tada je i predstavljeno u klubu, ali u to vreme još uvek nije bilo spremno za nadmetanje sa najvećim zvezdama svetske košarke.

Sada je izuzetno cenjen u američkoj košarkaškoj javnosti koja mu predviđa dolazak narednog leta "preko bare", delom i zbog toga što je bio odličan tokom čitavog Svetskog kupa u Španiji, a pogotovu u finalu protiv "Drim tima". Neki čak idu i dalje, pa očekuju da 26-godišnji srpski reprezentativac na kraju sezone dogovori sa Minesotom ugovor vredan oko 5.000.000 dolara godišnje ili više.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here