Dubl doneo treći bod.

Teniska reprezentacija Srbije savladala je Japan sa maksimalnih 3:0 u meču drugog kola A grupe Završnog turnira Dejvis kupa u Madridu. Maksimalnu pobedu doneo je dubl Viktor Troicki/Janko Tipsarević protiv Bena Meklašlana i Jasutake Učijame. Veterani srpskog tenisa su slavili sa 2:0 (7:6, 7:6).

U dva seta viđena su dva gotovo identična scenarija! Ličila su kao jaje jajetu, a posle 103 minuta bio je poznat i pobednik. Prvi set je sasvim očekivano pripao našim momcima koji su uspeli da slome otpora Japanaca nakon velike borbe. Naime, bilo je neophodno da se odigra taj-brejk da bi uspeli da slome otpor. Praktično je dva poena u tom trenutku napravilo razliku između dva dubla. Sasvim dovoljno da Srbiji pripadne prvi set.

Sličan scenaio je viđen i u drugom setu, kada su naši momci u taj-brejku, ali nešto ubedljivije stigli do seta i pobede. Iskusni dvojac, koji se dugo zna, pokazao je da odlično funkcioniše zajedno. Pobeda od 3:0 je veoma važna za plasman u četvrtfinale, u koje će se plasirati šest prvoplasiranih ekipa i dve najbolje drugoplasirane selekcije. Srbija u četvrtak igra protiv Francuske odlučujući duel za prvo mesto u grupi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here