“Srbija mora da iskoristi Putinov dolazak“

0

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

 

Vučić je podsetio da su se otvorile brojne šanse poput, između ostalog, izvoza kragujevačkog "fijata" u Rusiju i ocenio da bi se, ako bi se deo tih prilika ostvario, poseta predsednika Rusije mogla nazvati veoma uspešnom.

 

Vučić je posetu ruskog predsednika povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu ocenio kao dobru i važnu i dodao da je na nadležnima da se organizuju kako bi se ostvarili postignuti dogovori.

 

"Za naš narod juče je bio lep dan – parada, ljudi su videli oružje i oruđe svoje vojske, rekao bih, svako se osećao veoma ponosnim, ali za nas je važno šta ćemo uraditi u ekonomskoj sferi. Tu moramo mnogo da uradimo i to zavisi od nas", rekao je Vučić.

Srbija je, kako je naveo, dobila priliku da određeni broj vozila "fijata" izveze u Rusiju, a lista robe je proširena i na nove vrste sireva.

 

Dodao je da očekuje proširenje i za ostale prehrambene proizvode.

 

"Ako sve to uspemo da realizujemo, predsednik Putin je rekao da očekuje povećanje našeg izvoza poljoprivrednih proizvoda sa 150 miliona na 500 miliona dolara", naveo je Vučić.

 

"Verujem da ćemo biti sposobni da uradimo sve što je na nama da bismo proklamovane ciljeve i sve što smo se složili da je važno, ispunili", kazao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here