Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je da izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine nije diplomatska.

On je dodao da ne priliči ambasadoru u jednoj suverenoj zemlji, te da se na nju mora reagovati u skladu sa odgovarajućim principima i konvencijama.

Šib je za RTV rekao da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi se sprečili humanitarna katastrofa i “genocid na Kosovu”.

“Izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba za RTV nije diplomatska, nije istinita, nije razumna (trebalo sprečiti navodnu humanitarnu katastrofu i izmišljeni genocid bombardovanjem), ne priliči statusu ambasadora u suverenoj zemlji. Jednostavno, smatram da se na ovakvu izjavu mora reagovati u skladu sa odgovarajućim principima i konvencijama”, napisao je Mirović na Instagramu.

7 COMMENTS

  1. Nasi ce ga castiti na picu!odma se treba nota poslati na ambasadu njemacke da otake lazi u ovoj drzavi ni jedan ambasador nesmije reci vise!ali znamo tacno da oto se nece desiti

  2. Uhvatiće se on za glavu kad za 25/30 godina njegovu zemlju budu “bombardovali” oni kojima su oni pomogli širom islamskih država.

    A to se već i dešava (razni napasi na skupove i fešte kao onda u Berlinu sa teretnjakom).

  3. Баш ме занима како ће то власти реаговати на гебелске изјаве представника потомака фашиста који су увек када су то год могли над Србима вршили најгнусније злочине, које би сада да прикрију причама о предпостављеним и измишеним “геноцидима”.

  4. Thomas Schieb je samo rekao ono što je mišljenje politke u Berlinu (Auswärtiges Amt).
    Partije koje su na vlasti rade šta im naredi (duboka država).
    Nemački narod nema isto mišljenje, sačuvati dobre odnose sa Nemcima je bitno!

  5. Tomas Sib i Vesli Klark, isto udruzenje !
    Sbska raketa je pogodila avion Vesli Klarkovog sina nakon cega se sin katapultirao i spasio, ali povredjen iz bolnice je telefonom plakajuci obavesio oca da oni srbskoj vojsci nemogu nista da ucine vec dalje bombarduju samo srbske civilne ciljeve.
    Ova verzija nedolazi iz sbskog pera, vec od austrijskog istoricara Hanessa Hofbauera i njegove knjige “Balkan krig”. Otuda ovaj podatak mozemo gledati kao verodostojan (svaka cast Hanessu Hofbaueru za vrlo dobru njigu i njemu kao cestitom coveku) ali Austrija, Amerika, Nemacka i CO su u istom udruzenju, pa zato TOMAS SIB +Vesli Klark + Stoltenberg prde u isu tikvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here