Srbija mora da sarađuje sa Albanijom

0

Zbog uticaja Tirane na kosovske Albance mora se naći način za saradnju: Milovan Drecun

 

On je istakao da Srbija očekuje da će dogovoriti proces saradnje sa albanskom stranom, ali da se ne može garantovati da će albanska strana poštovati dogovoreno.

Govoreći o najavljenoj poseti albanskog premijera Edija Rame Beogradu, Drecun je ocenio da bez izvinjenja Albanije ovo nije pravi trenutak za razgovore sa albanskom stranom, ali da je uvek mudrije razgovarati nego ići u dalje sukobljavanje.

 

"Odnosi između Srba i Albanaca su veoma napeti. Uspeli smo da ih relaksiramo briselskim sporazumom, ali su uvek opterećeni velikoalbanskim pretenzijama i uvek umanjuju primenu briselskog sporazuma. Kad god se pojavi neki takav incident, uvek esplodiraju ekstremisti u Makedoniji, na jugu Srbije, u Beču… Ali mi moramo nastaviti dalje. Srbija ne sme da nasedne na provokacije", rekao je Drecun za B92.

 

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Drecun je naveo da je do sada urađeno nešto na tehničkom nivou, ali da je za nastavak dijaloga potrebno formirati vlast u Prištini.

 

"Sada moramo da čekamo da se reši to pitanje vlasti u Prištini, a Srbija je spremna da nastavi dijalog", poručio je Drecun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here