EPA/Julien Warnand

Bivši američki diplomata i član nevladinog Udruženja za kontrolu naoružanja Tomas Kantrimen izjavio je da Srbija mora da napravi izbor između EU i Rusije.

– Srbija ne može da očekuje da uživa privilegije i odgovornosti članstva u Evropskoj uniji, kada su njena vladavina zakona i transparentnost na nivou Rusije i Kine – rekao je Kantrimen.

– Beograd mora da odluči da li želi da prihvati standard transparentnosti i vladavine prava EU ili želi da se prikloni oligarhijskom, nedemokratskom i neslobodnom modelu Putinove Rusije. Ne možete imati te dve stvari zajedno – dodao je bivši američki diplomata.

– Imalo bi smisla da Srbija, kao država bez aspiracija za članstvo u EU, nastavi stazom koja drži Vašington, Brisel i Moskvu što je moguće više na svojoj strani. Ali sasvim je drugo pitanje ako je reč o aspiracijama Srbije da postane članica Evropske unije – zaključio je Kantrimen.

1 COMMENT

  1. A ja mislio da su kravari demokrate i da se ne mesaju u tudje stvari. Oni, jos uvek zaludjeni, mogu da vide ko su im “prijatelji” i sta ih ceka jednog dana ako njihov “raj” dogje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here