EPA/EFE

Posle poraza od Engleske, reprezentaciji Srbije predstoji meč sa Slovenijom. Duel sa Englezima pokazao je određeni pomak u igri ekipe, ali istovremeno urušio autoritet selektora Stojkovića. Može li Srbija protiv Slovenije da zaigra u svom najboljem izdanju?

Početni sastav na startu Evropskog prvenstva pokazao je da je selektor primoran da pravi kompromise, ne želeći u timu nezadovoljnog igrača. To je potvrdio i izmenama u drugom poluvremenu.

Koliko god „cepala“ uši, izjava Dušana Tadića je na mestu. Videlo se da bez njega nema ideje i pravog protoka lopte, istovremeno igrač projektovan da ga zameni, ponovo je ostao nedorečem igrajući za državni tim.

Evidentno je da je Srbija u meč ušla sa jasnim planom da se brani i to je potpuno legitimno protiv individualnog moćnog rivala. Izuzev situacije iz 13. minuta, to je funkcionisalo prilično dobro.

Izbor igrača za tu taktiku, ipak, nije bio dobar. Imala je Srbija petoricu igrača u odbrani, ali i pored toga nije bila kompaktna. Videlo se ponovo da Mitrović i Vlahović nisu kompatibilni.

Još jednom se pokazalo i da Vlahović u šesnaestercu nije dovoljno dobar igrač kao Mitrović i stoga iznenađuje izmena kada je Mitrović izašao iz igre, jer su Mladenović i Birmančević bili pravo osveženje i donosili centaršuteve.

Iz ove perspektive deluje neshvatljivo da je Engleska izabrala da se brani u drugom delu.

Predstoji meč sa Slovenijom.

Jasni su principi u igri slovenačke reprezentacije. Potrebna je dobra priprema i u tom slučaju šanse za pobedu Srbije su mnogo veće.

Ostajemo nam da se nadamo da izjava Tadića posle meča neće poremetiti odnose unutar ekipe.

5 COMMENTS

  1. Vlahović nije igrao dobro u šesnaestercu,jer je igrao prvi put od svog rodjenja na poziciji desnog beka.Zato smo i dobili go po sredini,jer nije bilo centrafora

  2. Mitrović je bio baš izoštren da da Englezima go i nije trebalo uvoditi Jovića.Da je Mitrović bio u onoj šansi umesto Jovića,kad mu se idealna lopta od Tadića odbila od nogu u šesnaestercu, sigurno bi bio go.

  3. U nasem fudbalu sve se odvija po starom. Mnogo pricamo,sebe hvalima a rezultata nema nigde.Tako ce biti i sa Slovenijom. Opet ce selekror dati izjavu da smo bili bolji,ali nismo uspeli. Posteno receno i nemamo neki veliki kvalitet za vece rezultate. Odlicno igramo ono ja tebi ti meni,ali da napravimo napad sa izgledim sansama to je vrlo retko. Ti nasi cuveni golgeteri Vlahovic i Mitrovic sa losijim ekipama su efikssni,ali sa jakim ih ema nigde.Podsecaju me na onog Halanda iz Mancestera.Ocito je da o fudbalu najvise zna Tadic,ali je mister izmislio da je korisniji na klupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here