Srbija ne da Crnoj Gori spise o Šariću

0

Miljko Radisavljević

 

Radisavljević je za podgorički list ”Vijesti” rekao da se prosleđivanje spisa može očekivati za oko dva meseca, pošto istekne rok za odlučivanje po žalbama za optužnicu.

Šarić i još 19 članova njegove kriminalne grupe pre dva dana su optuženi za šverc 2,5 tone kokaina iz Južne Amerike. Na spisku se nalazi i Pljevljak Goran Soković, protiv kojeg je u Crnoj Gori obustavljen postupak sa obrazloženjem da Srbija nije dostavila potrebne dokaze.

Srpsko tužilaštvo ranije je odbilo da crnogorskim kolegama dostavi ”tražene podatke i dokaze”, odloživši to do pravosnažnog okončanja jedinstvenog krivičnog postupka, koji se vodio u Srbiji.

Policijski stručnjak Marko Nicović istakao je da je očigledno da srpska policija veruje da im Crna Gora traži dokaze u vezi sa optuženima u slučaju ”Šarić” da bi videli dokle se došlo u istrazi, a ne da bi po njima postupili.

 

"Zbog toga ih ne dostavljaju”, rekao je Nicović. Nicović je ocenio da Srbija za mnoge stvari želi da prebaci odgovornost na Crnu Goru, dodajući da ”u svim zemljama, pa i u Srbiji i Crnoj Gori, ima visokoh funkcionera koji su korumpirani, ali da to ne znači da su cele zemlje kriminalne”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here