Naša reprezentacija u Trstu doživela debakl protiv važećeg prvaka u drugom kolu na Evropskom prvenstvu za mlade.

Srbija – Nemačka 1:6 (0:3)

0:1 Rihter u 16, 0:2 Valdšmit u 30, 0:3 Valdšmit u 37, 0:4 Daud u 69, 0:5 Valdšmit u 80, 1:5 Živković iz penala u 84, 1:6 Majer u 90+2.

Srbija: Radunović, Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac, Račić, Pantić (od 46. Ranđelović), Lukić, Živković, Radonjić (od 84. Lutovac), Jović (od 69. Joveljić). Selektor: Đorović.

Nemačka: Nibel, Klosterman, Baumgartl, Ta, Henrihs, Egeštajn (od 68. Majer), Eztunali (od 46. Amiri), Daud, Nojhaus, Valdšmit, Rihter (od 74. Nmeha). Selektor: Kunc.

Kada je Rihter načeo našu mrežu, nagovestio je da nam se crno piše u zemljotresu koji je mladu reprezentaciju položio na ruševinama nerealnih nadanja. U igri mačke s mišom, koja je podsetila na debakl protiv Argentine na seniorskom Mundijalu u Nemačkoj 2006, jer se činilo da goleadi protivnika nema kraja, tek je neprimetni Jović u 53. minutu uputio prvi udarac na gol Nibela.

Naše nade su potučene do nogu jer su bile bezidejne, bezvoljne i bez odlučnosti baš kao i u prvoj utakmici s Austrijom (0:2). Nemci ko Nemci, stari ili mladi isto je to. Nama su očitali lekciju, a svojoj naciji su dali na znanje da će iz te fabrike stasati igrači i za najveća dela fudbala.

Kraj meča

90+2: 1:6 – Sjajan pogodak Majera. Suvi list neuhvatljiv za našeg golmana.

84`: 1:5 – Živković je bio siguran s bele tačke. Najstrožu kaznu je iznudio Ranđelović, koji je isfintirao Dauda, a ovaj ga je neoprezno pokosio.

80`: 0:5 – Valdšmit je odigrao u stilu “desetke”, koja mu je na leđima. Njegov snažan šut sa ivice šesnaesterca je Radunoviću polomio prste, a lopta je završila u mreži.

Odmah posle četvrtog gola Jović je izašao iz igre, a ušao je Joveljić.

69`: 0:4 – Daud je postigao pogodak udarcem u Mateusovom stilu sa oko 18 metara pošto je sebi stvorio prostor za šut. Radunović je ostao ukopan, a lopta je završila u visini njegovog levog ramena.

63`: Stopostotna šansa za Nemačku. Amiri je dobio upotrebljiv pas na drugoj stativi, ali je Radunović spretno odbranio.

53`: Prvi šut našeg tima na gol Nemaca. Učinio je to Jović. Nibel je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner iako je udarac našeg napadača bio nedovoljno snažan.

Umesto Pantića, koji se nije video u prvih 45 minuta, u nastavku igra Ranđelović. Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme. Naši bezidejni, anemični i bez kuraži. Jović, od koga se najviše očekuje, a i Nemci su ga se najviše pribojavali zbog njegove istorije u Bundes ligi, Živković i Pantić potpuno neprimetni.

42`: Nemci i prečku pogodiše.

37`: 0:3 – Ponovo je Valdšmit zatresao našu mrežu, iskosa u trku u suprotni ugao po zemlji. Nemci se poigravaju s našima.

30`: 0:2 – Strelac je Valdšmit, kome je preostalo samo da podmetne nogu i sprovede loptu u nebranjenu mrežu posle nemačke kontre.

22`: U gužvi pred našim golom srčano je intervenisao Radunović.

16`: 0:1 – Vode Nemci. Rihter se na fini pas iskrao iza leđa naše odbrane pa je elegantno  savladao Radunovića. Evropski prvak je krunisao prevlast.

15`: Naši su još jednom pokušali da uzburkaju vodu u nemačkom kaznenom prostoru po levoj strani. Dobro su sarađivali Bogosavac i Radonjić, koji je ipak izgubio snagu za bolji centaršut.

13`: Nemci drže potpunu inicijativu.

10`: Nojhaus je šutirao oštro tik pored stative. Radunović se ispružio svom dužinom.

8`: Gajić je u poslednji čas otklonio opasnost pred Radunovićevim očima posle serije kratkih pasova nemačkih igrača.

2`: Prvo uzbuđenje priredio je naš levi bek Bogosavac pred nemačkim golom. Ušao je duboko u šesnaesterac, oštro je centrirao, ali je to bilo previsoko.

Utakmica je počela

Selektor Goran Đorović odlučio se da izvede ovaj tim: Radunović, Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac, Lukić, Račić, Pantić, Radonjić, Živković, Jović. Jedna promena je prinudna, jer Babić igra umesto Jovanovića, koji je u prvoj utakmici dobio crveni karton. Račić dobija priliku od početka umesto Mašovića.

Nemci su u prvom kolu savladali Dance s 3:1, a istim rezultatom Danska je bila bolja od Austrije u prvoj utakmici drugog kola.

1 COMMENT

  1. Zivkovic , Gajic , Jovic , su za zalenje a svi ostali su dve klase nize. Dali ce iko preuzeti odgovornost za ovaj sramni nastup.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here