Foto: Tanjug/AP
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Nije bilo lako kao u prvom meču, ali odbojkašice Srbije upisale su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu. Srbija je bila bolja od Bugarske nakon pet odigranih setova.

Srbija je na kraju pobedu upisala rezultatom 25:21, 22:25, 25:27, 25:21, 15.9.

Od početka je bilo jasno da je Bugarska veoma motivisana, ali je u prvom setu Srbija kontrolisala dešavanja na parketu nakon početnog odmeravanja snaga.

U drugom setu, nakon prvog dela u kome ni jedna ekipa nije uspevala da ode na više od poena razlike, Bugarke su nakon izjednačenja 16:16 uspele da preokrenu tas na svoju stranu i da na kraju prilično sigurno dođu do izjednačenja.

Treći set je doneo nastavak sjajne borbe, a opet je Bugarska stvari okrenula stvari na svoju stranu sredinom setu, ovoga puta nakon 15:15. U ovom delu igre Srbija je uspela da spase dve set lopte, ali treću je Bugarska pretvorila u vođstvo od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu se činilo da Srbija sve ima u svojim rukama. Imala je ekipa Danijelea Santarelija i sedam poena prednosti – 20:13, ali je Bugarska u dve serije – prvo od tri, a zatim od četiri vezana poena prišla na 23:21 i unela ozbiljnu neizvesnot u ovaj deo duela. Na kraju je Srbija as servisom Sare Lozo okončala ovaj set i uvela meč u peti set.

Dominirala je Srbija u odlučujućem setu, konačno su Bugarke popustile na prijemu i u odbrani i Srbija je na kraju upisala novi trijumf posle skoro dva i po sata igre.

Srbiju je predvodila Bianka Buša sa 26 osvojenih poena, čak 20 iz napada. Tijana Bošković dodala je 22 – sve iz napada. Sara Lozo koja je osvojila i poslednji poen na meču duel je završila sa 15 poena.

U reprezentaciji Bugarske čak pet igračica sa dvocifrenim učinkom – Silvana Čauševa osvojila je 18 poena, Elica Vasiljeva Atanasijević jedan manje, Mira Todorova pratila je sa 13, Miroslava Paškova sa 12, a Nasija Dimitrova deset.

Težak meč je odigrala Srbija, daleko teži od duela sa Kanadom kojim je otvorila šampionat. Bugarska je bila organozovana u napadu, uspevala sjajno da zatvori Tijanu Bošković, ali na kraju su šampionski igračice Srbije nastavile put u odbranu trona i pored problema na bloku i nekog nedostatka energije u odnosu na prvi duel.

Srbija će u trećem kolu Grupe C igrati protiv Nemačke koja takođe ima dve pobede, ali samo jedan izgubljen set. Taj meč na programu je u četvrtak, 29. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here