Tanjug
Priština

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore optužilo je Srbiju da se ne pridržava dogovora o prekidu kampanje za otpriznavanje kosovske nezavisnosti, reagujući tako na izjavu šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića “da je mnogo više od deset zemalja spremno da preispita svoje odluke o Kosovu i Metohiji”.

Kosovsko ministarstvo je povodom toga saopštilo da Srbija nikada nije zaustavila napade na Kosovo.

“Nažalost, Srbija nikada nije zaustavila napade na Kosovo i kontinuirano radi na slabljenju pozicije Kosova u međunarodnoj areni. Ni ona nije poštovala dogovore i zvaničnici ove države su pozvali na otpriznavanje Kosova”, navodi kosovsko ministarstvo.

Dodaje se da kosovska vlada vredno radi na jačanju međunarodnog subjektiviteta.

“Vlada Republike Kosovo je veoma posvećena i svaki dan veoma ozbiljno radi na jačanju međunarodnog subjektiviteta republike u saradnji sa međunarodnim prijateljima i partnerima”, rekli su u ministarstvu Donike Gervale.

U septembru ove godine istekao je jednogodišnji moratorijum iz Vašingtonskog sporazuma, koji su odvojeno potpisali predstavnici Beograda i Prištine, na podnošenje zahteva Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama i lobiranje za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here