Srbija pod vodom: Vanredno stanje u 11 opština

0

Poplava u Loznici posle izlivanja reke Štire
 

Po saopštenju MUP-a, vanredna situacija, osim u gradu Valjevu, proglašena je i u opštinama Lučani, Mionica, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Koceljeva, Mali Zvornik, Gornji Milanovac i Požega.

U akcijama zaštite i spasavanja ugroženih osoba i njihove imovine od poplava uključeni su svi kapaciteti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno timovi za spasavanje na vodi, a od popodne su uključeni i Žandarmerija i Vojska Srbije.
 

Pročitajte još:

Strašna nepogoda: Blace

* Haos u Beogradu: U Mirijevu spaseno dvoje dece iz bujica

* Prinudni raspust zbog poplava, zatvoreni putevi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je svim načelnicima policijskih uprava i rukovodiocima organizacionih jedinica u MUP-a da u saradnji sa organima lokalne samouprave angažuju svo raspoloživo ljudstvo i mehanizaciju u cilju pružanja pomoći i zaštite ljudi i imovine, dodaje se u saopštenju.

Zbog vremenskih nepogoda došlo je i do obustave saobraćaja na više deonica državnih puteva, a iz MUP-a Srbije apeluju na gradjane da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine, i prilagode vožnju uslovima na putu.

Zbog izlivanja reke Jadar saobraćaj je prekinut na državnom putu II A na deonici Osečina-Pecka, a deonica Pecka-Ljubovija blokirana je zbog odrona.

Na istom putu zbog odrona je obustavljen i saobraćaj izmedju Krupnja i Loznice, a u MUP-u očekuju da odron bude uklonjen i saobraćaj normalizovan za dva sata.

Zbog izlivanja Jadra na državnom putu na deonici Osečina-Loznica, u mestu Komirić, i deonici Zavlaka-Krupanj u mestu Mojković takodje je zaustavljen saobraćaj, kao i na putu od Ljiga do Belanovice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here